Eindhoven

Villa SE

Bouwjaar
2023
Architect
SWKLS Architects

Hoe fantastisch is het om je woondroom te realiseren op een reeds volwassen en volgroeid perceel op een toplocatie in Eindhoven?

Dit heeft onze opdrachtgevers er toe bewogen om een gedateerde villa uit 1980 aan te kopen in het Eindhovense. Om de woning naar eigen hand te zetten is er een uitgebreid verbouwplan opgesteld. Voor dit plan is er gekeken naar de kracht van de huidige woning en dit is ingezet om het nieuwe ontwerp mede vorm te geven. De bestaande woning is namelijk een robuuste split-level villa waarbij getracht is deze kwaliteit te behouden in het nieuwe plan. Door slim in te grijpen in de bestaande woning, in combinatie met een uitbreiding, is een nieuw bouwvolume ontstaan. Dit bouwvolume gebruikt dus de bestaande woning als drager. De woning is hiervoor tot op het casco gestript en deels gesloopt waarna deze opnieuw afgebouwd zal worden in combinatie met een uitbreidingen. Uiteraard zal dit geschieden onder onze typerende Swkls ontwerp signatuur. De woning zal uiteindelijk weer volledig aan de huidige standaard en comfort voldoen. Denk hierbij onder andere aan een goede energetische / isolerende schil, warmtepomp, vloerverwarming, geïntegreerde zonnepanelen. Om dit geheel af te maken wordt er een volledig nieuw interieur geplaatst in combinatie met wel overwogen lichtplan. De ruimtelijke beleving is door de ingrepen niet meer te vergelijken met die van het oorspronkelijke huis. Waar hier weinig relatie met de tuin was voorziet het nieuwe ontwerp in een volledig glazen achterzijde. De binnenruimte gaat hierdoor naadloos over in de tuin en het overdekt terras. Ook qua indeling is het nodige gewijzigd. Zo is onder andere de relatief kleine keuken aan de voorzijde van de woning vervangen voor een lichte ruime leefkeuken aan de tuinzijde.

Het resultaat mag er wezen: De sombere woning uit 1980 is getransformeerd tot een ware eigentijdse villa voorzien van alle gemakken en comfort.