Kwaliteit is zoveel méér

Bij de realisatie van uw woning is kwaliteit veel meer dan ‘het bouwen’ en de gebruikte materialen alleen. Contact, afstemming, overzicht, planning, efficiëncy, wijzigingen doorvoeren, afspraken nakomen. Dit zijn allemaal zaken die de weg naar uw nieuwe huis tot een feest maken of tot een lijdensweg. Dat snappen wij heel erg goed. Daarin onderscheiden wij ons van andere bedrijven. Bij ons staan u en uw woondroom centraal, vanaf het eerste contact!

Hoe gaan wij te werk?

Bij HOUS onderkennen we 4 belangrijke fasen bij de bouw van uw woning. Wij hechten eraan om uit hierover te informeren, wat u bij deze stappen van ons mag verwachten en hoe wij werken.

Stap 1: Elkaar vinden in ambitie

Onze samenwerking start met verkennen en elkaar leren kennen. Hiervoor bent u van harte welkom bij ons bedrijf en onze mensen. Als u wilt komen we naar u toe. U wilt inschatten met wie u te maken heeft, of HOUS uw vertrouwen waard is. Het gaat om immers om uw woning; de plek waar u jarenlang met veel plezier wilt gaan leven.

De geest van uw ontwerp

In de meeste gevallen beschikt u over een ontwerp dat door een architect naar uw smaak en wensen ontworpen is. Aan de hand van de impressie en bouwtekeningen bespreken we welk gevoel u hierbij heeft en wat u belangrijk vindt. Om elkaar te vinden is het voor ons belangrijk om helder te hebben welk eindresultaat u voor ogen heeft. Sfeer, uitstraling, gewenste materialen, milieuaspecten, de financiële mogelijkheden en beperkingen. Alles wat belangrijk is brengen we samen in kaart.

Uw wensen op een rijtje

Doen we dat in één gesprek? Waarschijnlijk niet, want er is heel wat te bespreken en af te stemmen. Daarvoor nemen we graag de tijd, zo vaak en lang als dat nodig is. Want tijd in de afstemming vooraf zorgt voor kwaliteit in de uitvoering. Dat geldt zeker bij het oplijsten en concretiseren van uw wensen. Ziet u beren op de weg of drempels? We bespreken die graag, om ze bij u weg te halen. Samen kiezen we wat het beste bij u past. Als alles duidelijk is heeft u van ons een totaalbeeld voor uw bouw en kunt u weloverwogen de juiste beslissing nemen: om met HOUS op reis te gaan.

Stap 2: Het ‘ja-woord’, de overeenkomst

Wat heeft u nodig om de overeenkomst voor de bouw van uw huis te tekenen? Het volste vertrouwen dat u krijgt waarvan u droomt! Vakmensen die weten wat hiervoor nodig is. De zekerheid dat u nooit met financiële tegenvallers wordt geconfronteerd. En de flexibiliteit om in te spelen op onvoorziene wensen die belangrijk voor u zijn.

Volledige transparantie

Een belangrijke pijler in de samenwerking met HOUS is transparantie. Alleen door open en helder naar elkaar toe te zijn, kan het vertrouwen groeien en behouden blijven. Daarvoor maken wij gebruik van speciale software waarmee u altijd een helder overzicht heeft over alles met betrekking tot uw woning. Vanaf het eerste contact starten we hiermee. Iedere keuze die u maakt is dankzij versiebeheer overzichtelijk terug te vinden. Van de kwaliteit en kosten van de materialen en vakmensen, tot een berekening van de vierkante meters per ruimte.

Vooruitziende blik

Precies als bij het uiteindelijke bouwen van uw huis, doorlopen we stap voor stap alle keuzes die gemaakt moeten worden. Dat geldt ook voor alle wijzigingen die in de tijd worden doorgevoerd en de zaken die derden voor u of ons uitvoeren, heel overzichtelijk. Vaak is ook uw architect hierbij nauw betrokken, want iedere keuze heeft zijn praktische en financiële consequenties. Uiteindelijk resulteert dit in een totaaloverzicht en totaalplaatje waarbij u van A tot Z weet waar u aan toe bent. Het resultaat is een opdracht die bij u past en waar u met een goed gevoel ‘ja’ tegen kunt zeggen.

Opdrachtgunning

Het tekenen van de overeenkomst die we samen hebben opgesteld is een feestelijk moment. Tot dit moment hebben we ons kosteloos voor u ingespannen om u te overtuigen van onze kwaliteiten. Met de gunning en tekening van de opdracht ronden we de tweede fase van onze samenwerking af. Dankzij de overzichtelijke overeenkomst blijft het ook mogelijk om ná ondertekening van de opdracht wenselijke aanpassingen door te voeren. Dit blijft gedurende het hele bouwtraject mogelijk, zonder dat u bang hoeft te zijn dat u hiervoor de hoofdprijs betaalt. Dat is een prettig gevoel!

Stap 3: De beste basis voor een soepele uitvoering

Na het bevestigen van uw opdracht gaat HOUS van start met de voorbereiding van de uitvoering. Planning van de bouw en oplevering, professionele personele invulling, bestelling van materialen, de laatste vergunningen en afstemming met alle betrokken partijen. En heel belangrijk: kennismaking met de uitvoerder en het team dat uw huis gaat bouwen.

Goede klik is belangrijk

Bij stap 3 maakt u kennis met de vakman die uw contactpersoon is tijdens de bouw van uw huis. Waarschijnlijk heeft deze bij het opstellen van de overeenkomst al vanaf de zijlijn met uw wensen kennis gemaakt. Bij HOUS vinden wij de kennismaking met uw uitvoerder een heel belangrijke mijlpaal in de samenwerking. Daarvoor nemen we graag de tijd, want ook hierbij is het belangrijk om elkaar ‘te vinden’.

Duidelijkheid

Onder het genot van koffie/thee of eventueel een borrel gaan we met alle betrokken partijen om de tafel om over te dragen en goed naar de uitvoering te kunnen:

  1. u als opdrachtgever(s);
  2. uw architect en/of bouwkundig adviseur;
  3. uw HOUS verkoopadviseur;
  4. de HOUS uitvoerder die uw woondroom gaat realiseren.

De uitvoerder is gedurende het hele bouwtraject tot en met de oplevering uw eerste contactpersoon. Wij vinden het belangrijk dat er een directe korte lijn is, zodat u zich optimaal geïnformeerd en ondersteund voelt. Voor al uw vragen rondom de planning, materialen, vakmensen, onderaannemers en machines heeft u aan één telefoonnummer voldoende. Dat vinden we bij HOUS belangrijk: duidelijkheid vooraf en tijdens de reis.

Stap 4: De eerste spade en weg naar de oplevering

En dan is het zo ver, het bouwen begint en uw plannen krijgen vorm. Met behulp van de afgesproken (milieuvriendelijke) materialen gaan we van grond tot glas. Van timmerwerk tot elektra, van overloop tot opening. Aan de hand van een strakke bouwplanning worden de materialen op tijd geleverd en zijn er steeds de juiste vakmannen op de bouwplaats aanwezig.

Oog voor detail

Om op niveau te presteren is een scherp oog voor details onmisbaar. Netjes werken en met gevoel. Recht is recht, strak is strak. Allemaal vereisten voor het topproduct dat we hebben afgesproken. Als u gedurende de bouw vragen heeft beantwoorden we die graag: we zijn immers aan de slag voor u en uw gezin. Wanneer onze vaklieden al láng weer weg zijn, geniet u nog jarenlang van het bouwresultaat en de mooie details. We zijn er trots op dat we hierbij regelmatig samen mogen werken met onze zusterbedrijven Strakk voor interieurbouw en Houtz voor maatwerk deuren en trappen. Ook zij weten alles van de details en perfectie in de afwerking.

Opleveren zonder opleverpunten

Ons streven is om bij de oplevering een 100% score te behalen. Daarom vinden we het fijn om gedurende de bouw regelmatig met u en uw architect af te stemmen. Zo zijn we er zeker van dat we niks over het hoofd zien. Het is immers voor iedereen fijn dat het werk gebeurt zolang er nog veel vaklieden op de bouw aanwezig zijn. Voor de punten die ná de oplevering nog moeten gebeuren hebben we een simpel uitgangspunt: zo snel mogelijk! Want dan kan het grote genieten pas echt gebeuren.

En dan kunt u ook uw ervaringen met HOUS delen, want er is voor ons geen belangrijkere aanbeveling dan uw mening. We hopen uw familie, vrienden of relaties snel te spreken om te horen welke vraag zij hebben en waarmee wij ze van dienst mogen zijn.

Wilt u totaal ontzorgd worden?

Ook wanneer u helemaal vanaf nul begint met uw bouwplannen, is HOUS u graag van dienst. Wij kunnen alles voor u regelen en beschikken over de contacten en ervaring. Vanaf het verwerven van bouwgrond en regelen van alle vergunningen, tot het ontwerp van uw woning en de detailinrichting hiervan. Tijdens onze jarenlange ervaring in luxe woningbouw hebben we met heel veel goede architecten samengewerkt. We brengen u graag met hen in contact. De vakmensen van onze zusterbedrijven Strakk interieurbouw en Houtz deuren en trappen leveren het maatwerk waarmee iedere droom binnen handbereik komt. Wanneer wij u kunnen helpen spannen wij ons daar graag voor in, geen (bouw)vraag is ons te gek.

Heeft u een vraag of droomwens? Neem dan contact met ons op.